Thaise Mangosalade – Friszure Salade met Mango

Met deze Thaise mangosalade met gegrilde gamba's zet je een lekkere friszure salade met mango en komkommer op tafel. De gamba's worden op smaak gebracht met Conimex Black chili paste en knoflook paste en smaken heerlijk bi deze Thaise mangosalade.

0 stemmen

25 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten

  • 1 mango
  • 1 komkommer
  • 1 stengel citroengras (sereh)
  • 4 eetlepels Conimex Sweet Chilisaus
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 theelepel Conimex Black Vissaus
  • 1 limoen
  • 200 g gamba's
  • 2 eetlepels Conimex Wokolie
  • 1 theelepel Conimex Black Chili Paste
  • 1 theelepel Conimex Black Knoflook Paste
  • 15 g verse koriander
  • 15 g munt

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit, snijd het in dunne plakjes (ca. 4 mm) en vervolgens in dunne reepjes.

Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten, snijd de komkommer in dunne plakjes en vervolgens in reepjes.

Hak voor de dressing het onderste (witte) gedeelte van het citroengras heel fijn en meng dit in een kom samen met de Sweet chili saus, azijn en vissaus. Rasp de schil van de schoongeboende limoen en pers de vrucht uit. Voeg de rasp met het sap toe aan de dressing.

Verhit een grillpan. Meng de gamba's met 1 eetlepel olie en grill ze aan beide zijden 1-2 min in de hete grillpan. Meng de chili- en de knoflook paste in een kom met 1 eetlepel olie en bestrijk de gamba's, vlak voordat ze klaar zijn, aan beide zijden met de paste.

Snijd de koriander en de muntblaadjes fijn en schep ze met de mango, de komkommer en de dressing door elkaar. Verdeel de mangosalade over een schaal, leg de gamba’s erop en serveer direct. Eet smakelijk!