Thaise loempia’s

Zelf Thaise loempia’s maken? Met dit recept lukt dat zeker. Gevuld met verse groenten, tofu en mihoen en op smaak gebracht met de smaakmakers van Conimex Black maak jij helemaal zelf de allerlekkerste Thaise loempiaatjes!

0 stemmen

30 min
Kruidig,Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten (voor 20 porties)

  • 40 g Conimex Mihoen
  • 1 eetlepel Conimex Black Sjalot Paste
  • 1 eetlepel Conimex Black Knoflook Paste
  • 1 eetlepel Conimex Black Gember Paste
  • 200 g tofu, verkruimeld
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 2 stengels bleekselderij, in fijne reepjes
  • 150 g wortel, geraspt
  • 50 g komkommer, geraspt
  • 25 g korianderblad, fijngehakt
  • 2 eetlepels Conimex Sweet Chilisaus
  • 1 eetlepel Conimex Black Vissaus
  • 20 loempiavellen
  • 2 eetlepels Conimex Sojasaus
  • Extra nodig: friteuse met frituurolie

Bereidingswijze (voor 20 porties)

Wel de mihoen ca. 5 minuten in een pan met kokend water. Spoel de mihoen met koud water af en zet het apart.

Zet een wok op een laag vuur en verwarm 1 eetlepel sjalot, 1 eetlepel gember en 1 eetlepel knoflook paste 1 minuut al omscheppend totdat het mengsel gaat geuren. Voeg de tofu toe en bak op een iets hoge vuur totdat de tofu wat kleur krijgt.

Voeg de gesneden groenten toe en roerbak alles nog 1 minuut. Neem de wok van het vuur en schep er het korianderblad, 1 eetlepel van de chilisaus, 1 eetlepel vissaus en de mihoen er goed door. Laat alles zo afkoelen tot op kamertemperatuur.

Leg dan 1 loempiavel per keer met de hoek naar je toe op een vochtige doek. Maak de randen vochtig met kwastje met water en leg ongeveer 1½-2 eetlepels vulling in het midden. Vouw de hoeken naar het midden. Ro dan de loempia strak op(niet te strak) en plak hem aan het eind dicht met wat water. Herhaal dit met de rest van de loempiavellen en de vulling.

Verwarm de frituurolie voor tot 170 °C. Frituur de loempia’s in 3-4 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze met chilisaus en/of sojasaus.

Serveertip

Heb je loempia’s over? Vries ze dan in voor een volgende keer!

Variaties

Deze Thaise vegetarische loempia’s zijn ook lekker met vlees! Vervang de tofu door gehakt. Voor een volledige vegetarisch variant kan je de vissaus weg laten.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 73,0 kcal
Proteïnes 2,7 g
Suikers 1,4 g
Vezels 0,7 g
Vetten: 1,6 g
- Verzadigde vetten 0,3 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 94,8 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 1,2 mg
Sodium 364,4 mg

* 1 portie = 100 g