Thaise koolsalade

Maak deze snelle Thaise koolsalade van spitskool, rode kool, wortel en rode peper en een dressing van geurig citroengras, limoen, sweet chilisaus en de lekkere vissaus van Conimex Black. Zo zet je in een handomdraai een heerlijke salade op tafel.

1 stem

15 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 3 porties)

  • 2 rode pepers
  • 1 spitskool
  • 100 g rode kool
  • 200 g wortel julienne
  • 1 stengel citroengras
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels azijn
  • 5 eetlepels Conimex Sweet Chilisaus
  • 1 theelepel Conimex Black Vissaus
  • 5 takjes koriander
  • Tip: Lekker met cassave kroepoek

Bereidingswijze (voor 3 porties)

Snijd voor de salade de rode pepers in ringetjes en de spitskool en de rode kool in ragdunne reepjes (julienne). Schep de kool met de wortel en de rode peper door elkaar.

Snijd voor de dressing het onderste gedeelte van het citroengras fijn en hak het nog fijner. Pers de limoen uit. Roer het sap met het citroengras, 3 eetlepels azijn, 5 eetlepels sweet chili saus en 1 theelepel vissaus door elkaar.

Schep de dressing door het koolmengsel. Snijd de korianderblaadjes grof en strooi ze over de salade.

Serveertip

Deze Thaise koolsalade is ook perfect als bijgerecht!

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 153,0 kcal
Proteïnes 6,4 g
Suikers 19,7 g
Vezels 7,1 g
Vetten: 2,0 g
- Verzadigde vetten 0,4 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 444,0 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 690,1 mg

* 1 portie = 100 g