Thaise Kokosdressing

Met dit recept voor Thaise Kokosdressing maak je een heerlijke Aziatische saus die je voor heel veel gerecht kunt gebruiken. Probeer hem eens bij rijstgerechten of bij vis. Of geef hem bij de barbecue!

0 stemmen

10 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 1 eetlepel Conimex Black Sjalot Paste
  • 1 eetlepel Conimex Black Knoflook Paste
  • 1 eetlepel Conimex Sambal Oelek
  • 1 eetlepel Conimex Black Gember Paste
  • 1 eetlepel Conimex Black Vissaus
  • 250 ml Conimex Kokosmelk
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 20 g geraspte kokos

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Verwarm 1 eetlepel sjalot met 1 eetlepel gember en 1 eetlepel knoflook paste in een klein steelpannetje op laag vuur totdat de smaken vrij komen.

Meng het dan met de rest van de ingrediënten (met uitzondering van het limoensap) en warm alles goed door zodat de smaken goed met elkaar mengen.

Laat de Thaise kokosdressing afkoelen en breng op smaak met het limoensap.

Variaties

Voeg ook eens wat extra Conimex Black Thai Basil paste aan deze Thaise Kokosdressing toe.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 335,0 kcal
Proteïnes 3,8 g
Suikers 5,8 g
Vezels 2,3 g
Vetten: 30,6 g
- Verzadigde vetten 20,9 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 336,2 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 2.242,4 mg

* 1 portie = 100 g