Thaise groene curry met kippendijvlees, kokos en sperziebonen

Zit in een lekkere curry? Maak dan deze Thaise groene curry met kippendijvlees, kokos en sperziebonen eens. Rijk van smaak en eenvoudig te maken. Met zo'n lekker curryrecept pak je iedereen in!

0 stemmen

30 min
Pittig

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Bereid de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook de sperziebonen ca. 5 minuten voor.

Verhit 2 eetlepels wokolie in een wok en bak de kipstukjes op hoog vuur lichtbruin. Voeg de ui toe en bak deze kort mee.

Zet het vuur laag en voeg ½ eetlepel chili paste, 1 eetlepel vissaus, de Thaise groene curry paste, kokosmelk en 70 ml water toe. Breng alles al roerende aan de kook en laat de groene curry 20 minuten op een laag vuur zachtjes koken.

Voeg de sperziebonen en ½ eetlepel Thai basil paste toe en warm alles 2 minuten al omscheppend door. Verdeel de curry over 2 diepe borden. Serveer met de gekookte rijst.

Variaties

In plaats van kippendijvlees in deze Thaise groene curry met kippendijvlees, kokos en sperziebonen kan ook heel goed kipfilet gebruikt worden. Kort dan de suddertijd in naar 12 minuten anders word de kip te droog. Maak ook eens een curry zonder vlees. Voeg dan in plaats van de kip 200 g pompoenblokjes en 1 in stukken gesneden aubergine toe. Stoof de curry 15 minuten.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 803,0 kcal
Proteïnes 27,1 g
Suikers 4,8 g
Vezels 16,0 g
Vetten: 34,6 g
- Verzadigde vetten 12,2 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 2,4 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 57,8 mg
Sodium 1.838,1 mg

* 1 portie = 100 g