Thai Fish cakes - Thaise viskoekjes

Met dit Thai fish cakes recept maak je de originele Thaise viskoekjes. Deze lekkere viskoekjes maak je helemaal zelf. Met smaakmakers als Conimex Black vissaus en Conimex rode currypasta zet je de echte Thai fish cakes op tafel.

2 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Maal alle ingrediënten (behalve de citroengras) fijn in een keukenmachine of blender.

Snijd 10 cm van de onderkant van het citroengras af (dit wordt niet gebruikt) en bewaar de stengels.

Rol 10 balletjes van het vismengsel en vorm deze rondom de citroengrasstengels. Druk ze plat zodat ze tijdens het bakken goed gaar worden.

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de viskoekjes aan beide zijden in ca. 2-3 min. goudbruin en gaar. Serveer de Thaise viskoekje/sv met de Thaise Mangosalade.

Serveertip

Bewaar restjes citroengras verpakt in een diepvrieszakje in de vriezer. Gebruik dit om mee de trekken in de soep of in marinades en stoofgerechten.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 364,0 kcal
Proteïnes 45,5 g
Suikers 0,7 g
Vezels 0,3 g
Vetten: 15,5 g
- Verzadigde vetten 2,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 0,8 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 107,6 mg
Sodium 807,4 mg

* 1 portie = 100 g