Thai Basil Chicken - Thaise Basilicum Kip

Met dit Thai basil chicken recept maak je zelf een heerlijke Thaise basilicum kip. Met de smaakmakers van Conimex Black kun je in je eigen keuken en helemaal zelf zo'n authentiek Thais gerecht creëren.

29 stemmen

30 min
Pittig

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Hak de rode pepers fijn. Knijp de teentjes knoflook boven de rode pepers uit. Houd een paar basilicumblaadjes apart en snijd de rest van de basilicum fijn. Snijd de kip in repen.

Meng 1 eetlepel lichte sojasaus met 3 eetlepels oestersaus en 1 theelepel vissaus en roer het door de rode pepers en de knoflook.

Verhit 2 eetlepels wokolie in een koekenpan of wok en bak hierin de kipreepjes lichtbruin en gaar. Voeg het rode pepermengsel toe en roerbak alles nog 2 minuten. Schep de gehakte basilicum en de basilicumblaadejs er door en warm alles al omscheppend kort door.

Strooi de pinda's over de kip. Lekker met jasmijn rijst.

Serveertip

Verwijder voor een minder pittige Thaise basilicum kip de zaadjes uit de rode peper.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 482,0 kcal
Proteïnes 36,0 g
Suikers 8,6 g
Vezels 2,2 g
Vetten: 31,7 g
- Verzadigde vetten 5,4 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 9,5 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 87,5 mg
Sodium 1.890,7 mg

* 1 portie = 100 g