Terong Balado – Gestoofde aubergine met pikante saus

Met dit recept voor terong balado of gestoofde aubergine met pikante saus zet je een lekker Indonesisch groentegerecht op tafel. Met die handige smaakmakers van Conimex Black is zo'n pittige saus maken een eitje!

1 stem

25 min
Kruidig,Pittig

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Verwarm de oven voor tot 175 °C. Was de aubergine, snijd hem overlangs in 4 kwarten. Dep ze droog met keukenpapier.

Verwarm de olie in de ruime pan. Bak de aubergineparten in de hete olie goudbruin, doe ze over in een ovenschaal en laat ze in de voorverwarmde oven in ca. 10 minuten gaar bakken.

Meng intussen 2 eetlepels sambal oelek met 2 eetlepels sjalot paste en ½ eetlepel knoflook paste. Verwarm de pastes in de pan en voeg de tomatenblokjes, 400 ml water en 1 eetlepel hoisinsaus toe.

Laat alles ca. 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de aubergineparten en ½ eetlepel Thai basil paste toe. Schep alles voorzichtig door elkaar. Lekker met witte rijst.

Variaties

Terong Balado – Gestoofde aubergine met pikante saus is een pittig gerecht. Houd je niet van pittig? Voeg dan minder sambal oelek toe of vervang de sambal oelek door sambal badjak of sambal manis. Of laat de sambal helemaal achterwege en voeg dan 1 extra in blokjes gesneden tomaat toe.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 296,0 kcal
Proteïnes 3,6 g
Suikers 15,8 g
Vezels 5,6 g
Vetten: 22,3 g
- Verzadigde vetten 3,9 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 672,1 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 1.895,6 mg

* 1 portie = 100 g