Stir fried tofu – Roergebakken tofu

Deze stir fried tofu of roergebakken tofu geef je een authentieke smaak door gebruik van Conimex Black specerijenpastes. Met deze roergebakken tofu met lekkere knapperige sugarsnaps en smakelijke shiitakes haal je de echte Aziatische keuken in huis.

0 stemmen

30 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 3 porties)

Bereidingswijze (voor 3 porties)

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de tofu in blokjes van 2 x 2 cm en dep ze droog.

Verhit in een koekenpan of wok 2 eetlepels olie en bak de blokjes al omscheppend in de hete olie rondom bruin. Zet het vuur laag, roer 1 eetlepel honing en 2 eetlepels sriracha saus door elkaar en schep het sausje door de tofublokjes. Bak de tofu al omscheppend heel kort en de blokjes stroperig zijn. Neem de tofu uit de pan. Spoel de pan schoon.

Snijd de rode peper in halve ringetjes. Meng 2 theelepels knoflook paste en 1 theelepel gember paste met de 3 eetlepels lichte sojasaus, 3 eetlepels donkere sojasaus, 1 eetlepel rijstazijn, 1 eetlepel sesamolie en 1 theelepel maïzena door elkaar. Maak de shiitakes schoon en halveer de grote paddenstoelen. Halveer de bosuien in de lengte en snijd ze in stukken van 10 cm. Haal de sugarsnaps af.

Verhit in een koekenpan of wok 1 eetlepel olie en roerbak de groenten kort op een hoog vuur. Zet het vuur laag en voeg het sojasausmengsel en de rode peper toe en roerbak nog 1 minuut. Schep als laatste de tofublokjes erdoor en warm ze kort mee. Serveer de stir fried tofu of roergebakken tofumet de rijst.

Serveertip

Ook lekker met kip! Vervang de tofu in deze roergebakken tofu ook eens door in kleine stukjes gesneden kipdijfilet.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 662,0 kcal
Proteïnes 19,8 g
Suikers 19,6 g
Vezels 5,9 g
Vetten: 25,1 g
- Verzadigde vetten 4,1 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 8,1 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 2.569,0 mg

* 1 portie = 100 g