Stir fried roasted pork – Roergebakken geroosterd varkensvlees

Deze stir fried roasted pork wordt gemaakt van zelfgemaakte roasted pork en verse groenten. Een heerlijk gerecht van gemarineerde varkensschouder en de door de smaakmakers van Conimex Black kun je zo'n lekker stuk vlees helemaal zelf bereiden. Homemade roasted pork smaakt echt zo vreselijk lekker, dit wordt vast één van jou favoriete gerechten uit de Chinese keuken!

1 stem

490 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten (voor 3 porties)

Voor de roasted pork

Voor de stir fried roasted pork

Bereidingswijze (voor 3 porties)

Voor de roasted pork

Meng voor de marinade alle ingrediënten op de varkensschouder na, door elkaar.

Snijd de varkensschouder in plakken van ongeveer 2 cm dik en marineer ze minimaal 12 uur in de marinade.

Verwarm de oven voor tot 190 °C. Neem vervolgens de plakken uit marinade en wikkel ze in aluminiumfolie.

Gaar de plakken ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de plakken uit de folie en leg ze nog 10 minuten in de hete oven zodat ze mooi kleuren.

Voor de stir fried roasted pork

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de roasted pork in plakjes, de paprika in reepjes, de ui in halve ringen en halveer de peultjes en zo nodig de champignons.

Meng 4 eetlepels lichte sojasaus met 3 theelepels knoflook paste, 2 theelepels gember paste, 1,5 eetlepel suiker, 3 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel sesamolie en 1 theelepel maïzena.

Verhit in een wok 2 eetlepels olie en roerbak de groenten en de roasted pork kort op hoog vuur. Zet het vuur laag en voeg het sojasausmengsel toe. Roerbak alles nog een halve minuut en serveer de stir fry roasted pork of roergebakken geroosterd varkensvlees met de rijst.

Serveertip

De roasted pork (geroosterd varkensvlees) die over blijft kun je de volgende dag eten. Serveer het vlees met een roerbak van ui, in ruitjes gesneden snijbonen, champignons op smaak gebracht met Conimex Black Gember Paste en Conimex Black Lichte Sojasaus.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 714,0 kcal
Proteïnes 17,9 g
Suikers 24,1 g
Vezels 4,2 g
Vetten: 28,2 g
- Verzadigde vetten 6,4 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 9,1 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 35,5 mg
Sodium 4.402,2 mg

* 1 portie = 100 g