Sticky chili spareribs met bosui en limoen

Deze sticky chili spareribs met bosui en limoen zijn zo lekker die wil je altijd wel voorgeschoteld krijgen. Bereid ze een dag van te voren voor en het enige dat je dan nog moet te doen is de barbecue aan te steken en deze spareribs met een authentieke Chinese smaak om en om mooi bruin en sticky roosteren.

1 stem

120 min

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Was de spareribs met koud water en droog ze tussen keukenpapier. Meng de 25 g sambal badjak met ½ eetlepel vissaus. Marineer het vlees bij voorkeur een nacht in de koelkast.

Verwarm de barbecue voor. Roer in een grote hapjespan 3 eetlepels zoete dikke ketjap met 20 ml oestersaus, 1 eetlepel knoflook paste, het citroengras en 200 ml water. Breng het mengsel aan de kook en leg de spareribs in de pan. Kook ze in ca. 1½ uur op laag vuur, met de deksel op de pan, totdat het vlees bijna van het bot valt.

Neem de spareribs uit de pan en kook het kookvocht tot ca. 1/3 van de totale hoeveelheid in. De saus wordt een beetje stroperig. Rooster de spareribs op het rooster boven de gloeiende barbecue en bestrijk ze lekker dik met de stroperige saus.

Bestrooi de spareribs met de fijngesneden bosui. Serveer met de partjes limoen.

Variaties

Deze lekkere sticky chili spareribs met bosui en limoen kan je natuurlijk het hele jaar door eten. Ook in de winter is het heel leuk om de BBQ van stal te halen!

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 642,0 kcal
Proteïnes 28,5 g
Suikers 19,7 g
Vezels 0,6 g
Vetten: 46,0 g
- Verzadigde vetten 14,5 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 463,5 g
Transvetten 0,4 g
Cholesterol 140,0 mg
Sodium 2.188,4 mg

* 1 portie = 100 g