Soto Ayam - Indonesische maaltijdsoep met kip

Met dit recept voor soto ayam zet je een echte Indonesische kippensoep op tafel. Door de Conimex Black smaakmakers krijgt deze soto ayam een heerlijke authentieke smaak en kan ook jij zo'n echte Indonesische maaltijdsoep met kip op tafel zetten.

7 stemmen

40 min
Mild

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Meng een halve theelepel kurkuma met 1 theelepel knoflook paste, 1 theelepel gember paste en 2 theelepels sjalot paste in een kom. Verhit 1 eetlepel wokolie in een soeppan en fruit hierin het mengsel kort aan (niet laten kleuren).

Voeg 750 ml water met het bouillonblokje toe, breng het aan de kook en zet het vuur laag. Voeg de citroengras, 2 theelepels laos (of drie plakjes verse galangawortel) en de limoenblaadjes (of 2 theelepels geraspte citroenschil) toe en laat het ca. 25-30 min. zachtjes doorkoken.

Snijd intussen de kipfilet in reepjes en kook ze de laatste 5 min. van de kooktijd mee (totdat ze gaar zijn).

Kook de eieren in ca. 10 min. hard, pel en halveer ze. Snijd de lente-ui in ringetjes en de rode peper, zonder de zaadjes in stukjes. Hak de koriander grof.

Verdeel de taugé, lente-ui en rode peper over 2 kommen en schenk de bouillon erop. Garneer met de gebakken uitjes, de koriander en voeg nog 1 eetlepel zoete dikke ketjap toe.

Serveertip

Vervang de taugé in deze soto ayam ook eens door gekookte sperziebonen of worteljulienne.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 406,0 kcal
Proteïnes 35,3 g
Suikers 7,4 g
Vezels 3,7 g
Vetten: 21,7 g
- Verzadigde vetten 5,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 976,1 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 284,7 mg
Sodium 1.682,8 mg

* 1 portie = 100 g