Sook-ju Namool – Roergebakken pikante Koreaanse taugé met knoflook en sesamolie

Sook-ju Namool is een roergebakken pikante Koreaanse taugé met knoflook en sesamolie. Een heerlijk bijgerecht dat ruim binnen 10 minuten op tafel staat. Maak dit lekkere kruidige bijgerecht als bijgerecht voor bij een Koreaanse maaltijd!

0 stemmen

10 min
Mild
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 2 theelepels sesamolie
  • 300 g taugé
  • ½ eetlepel Conimex Black Knoflook Paste
  • ½ eetlepel Conimex Sambal Badjak
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • theelepels geroosterde sesamzaadjes

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Zet een wok op hoog vuur en schenk 2 theelepel sesamolie erin. Roerbak de taugé kort totdat het begint te kleuren.

Voeg dan ½ eetlepel knoflook paste en ½ eetlepel sambal badjak toe roerbak kort mee. Strooi voor het serveren de bosui en de sesamzaadjes erover.

Variaties

Liever een minder pittig roergebakken pikante Koreaanse taugé met knoflook en sesamolie? Vervang de Conimex sambal Badjak door Conimex Sambal Manis of laat de sambal achterwege.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 151,0 kcal
Proteïnes 8,3 g
Suikers 1,5 g
Vezels 5,8 g
Vetten: 8,9 g
- Verzadigde vetten 1,4 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 129,0 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 270,6 mg

* 1 portie = 100 g