Semoer Daging - Gesmoord Rundvlees

Dit is een typisch Indonesisch recept. Het rundvlees wordt gestoofd in een mengsel van onder andere Zoete Dikke Ketjap. Het stoven geeft het rundvlees een lekker malse bite. Maak het gerecht helemaal af met Sambal Goreng Tempe en een frisse Komkommersalade.

1 stem

Onze producten in dit recept

Ingrediënten

  • 500 g runderpoulet (in blokjes gesneden runderstoofvlees)
  • 5 eetlepels Conimex Zoete Dikke Ketjap
  • 80 g Basis voor Boemboe
  • 3 geraspte kemirinoten of macadamianoten
  • 300 g witte rijst
  • 2 eetlepels Conimex Wokolie
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Verhit twee eetlepels wokolie in een koekepan en bak het rundvlees rondom bruin. Breng het rundvlees over in een (braad)pan met deksel en zet deze op laag vuur.

Zet de koekenpan vervolgens op laag vuur en bak de boemboe een minuutje aan. Voeg de zoete dikke ketjap, noten rasp, 300 ml water en het zout toe en breng het geheel al roerende aan de kook.

Bekijk of het rundvlees nog onder water staat. Indien dit niet het geval is voeg wat water toe. Giet het ketjap mengsel over het rundvlees en laat het geheel ongeveer 2 uur stoven totdat het rundvlees gaar is, met een deksel op de pan. Controleer regelmatig of het vlees nog onder water staat en vul dit aan indien nodig.

Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze. Wanneer het vlees gaar is kook dan de smoor in tot de gewenste dikte.

Serveertip

Betrooi het gerecht met een gesneden lente-uitje.