Sate Ayam - Kipsaté

De lekkerste Sate Ayam maak je zelf met Conimex Zoete Dikke Ketjap. Deze ketjap is door zijn stroperige karakter heel geschikt voor het maken van marinades, dit geeft de kipsaté veel smaak. Heerlijk in combinatie met Nasi Goreng Ketjap Manis. Maak het gerecht echt af met Kroepoek en Javaanse Pindasaus.

6 stemmen

75 min

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de kipfilet in kleine blokjes (ca. 1 cm bij 1 cm).

Meng alle overige ingrediënten in een kom en voeg deze bij de kipfiletblokjes. Laat de kipfiletblokjes ongeveer een uur marineren.

Rijg de kipfiletblokjes aan de satéstokjes.

Laat een grillpan of gril heet worden en gril de satéstokjes om en om gaar (ca. 6-7 minuten per kant).

Serveertip

Serveer met Conimex Javaanse Satésaus.

Variaties

Vervang de druppels citroensap met een ½ eetlepel keukentamarinde.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 154,0 kcal
Proteïnes 23,6 g
Suikers 7,5 g
Vezels 0,4 g
Vetten: 2,2 g
- Verzadigde vetten 0,5 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 87,6 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 70,0 mg
Sodium 379,7 mg

* 1 portie = 100 g