Roergebakken Thaise bloemkool met sperziebonen

Met deze roergebakken Thaise bloemkool met sperziebonen maak je van sperziebonen en bloemkool een verrassend Aziatisch bijgerecht. Heerlijk gekruid met de smaakmakers van Conimex Black en in 15 minuten op tafel! Wat wil je nog meer?

0 stemmen

15 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Meng het fijngehakte korianderblad met ½ theelepel kurkuma, 1 theelepel donkere basterdsuiker, 2 eetlepels knoflook paste en 2 eetlepels vissaus tot een glad mengsel. Was de bosui, snijd het wit in grove stukken van 2 cm en het groen in fijne ringetjes en houd alles apart.

Halveer de schoongemaakte sperziebonen. Verwarm een wok op middelmatig vuur en schenk 2 eetlepels wokolie in de wok. Roerbak de bloemkool in ca. 3 minuten lichtbruin. Voeg de sperziebonen en het wit van de bosui toe en roerbak nog 1 minuut mee.

Voeg het kruidenmengsel toe en bak het mee zodat alle smaken vrij kunnen komen. Blus het af met 100 ml water en laat het 3 minuten afgedekt sudderen.

Roer alles goed door elkaar, breng eventueel op smaak met zout en schep limoensap naar smaak erdoor. Doe de groenten in een schaal. Bestrooi de roergebakken Thaise bloemkool met sperziebonen met het fijngesneden groen van de bosui.

Variaties

Je kan de sperziebonen in deze roergebakken Thaise bloemkool met sperziebonen ook vervangen door peulen, sugarsnaps of kousenband. Voeg, als je van wat pittig houdt, een lepeltje Conimex sambal of chili paste toe.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 238,0 kcal
Proteïnes 4,1 g
Suikers 5,4 g
Vezels 3,3 g
Vetten: 19,9 g
- Verzadigde vetten 3,6 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 0,2 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 2.412,2 mg

* 1 portie = 100 g