Roergebakken Chinese groene groenten

Met dit recept voor roergebakken Chinese groene groenten zet je snel een lekker groentegerecht op tafel. Lekker kruidig en vol van smaak door gebruik van de Conimex Black smaakmakers. Een heerlijk bijgerecht voor bij een uitgebreide Chinese maaltijd of serveer de roergebakken groenten met rijst en vis of vlees.

0 stemmen

15 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Breng een pan met water en eventueel zout naar smaak aan de kook. Kook alle groenten direct na elkaar beetgaar en spoel ze koud. Laat alles goed uitlekken.

Verhit een wok op hoog vuur en schenk de wokolie erin. Roerbak 1 eetlepel knoflook paste met de groenten 1 minuut en voeg 1 eetlepel oestersaus en 1 eetlepel sesamolie toe. Schud alles goed om zodat de smaken en de saus goed met de groenten mengen. Serveer de roergebakken Chinese groene groenten direct.

Variaties

Met deze roergebakken Chinese groene groenten kun je lekker variëren. Gebruik hiervoor ook eens sperziebonen, doperwten of Chinese kool.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 192,0 kcal
Proteïnes 2,5 g
Suikers 3,3 g
Vezels 2,7 g
Vetten: 16,9 g
- Verzadigde vetten 2,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 5,7 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 625,6 mg

* 1 portie = 100 g