Rendang Daging – Gestoofd Rundvlees

Er gaat niets boven een echte Indonesische rendang daging! Met dit recept en de smaakmakers van Conimex Black kun je dit authentieke Indonesische gestoofd rundvlees recept nu ook echt zelf maken! Zet deze authentieke rendang op tafel en je weet niet van je proeft.

24 stemmen

310 min
Mild

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd het vlees in blokjes van ca. 3 x 3 cm. Snipper de ui grof. Pureer de ui met de gember, de rode pepers en de knoflook in een blender tot een glad mengsel. Voeg 1 theelepel koriander en 2 theelepels laos toe en blender nog even kort.

Verhit 2 eetlepels wokolie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend bruin aan. Voeg het uimengsel toe en schep alles goed om. Laat het vlees op een laag vuur zachtjes bakken. Voeg zoveel water toe totdat het vlees net onder staat. Breng alles aan de kook en stoof het vlees met de deksel op de pan in ± 2 uur gaar.

Snijd het bovenste dunne gedeelte van de citroengras en plet het onderste gedeelte. Voeg ze samen met de het limoenblad en 3 eetlepels dikke zoete ketjap aan het vlees toe. Laat het vlees nog een half uur met de deksel op de pan zachtjes stoven en kook het vocht in tot de juiste dikte.

Voeg als het vlees gaar is de geraspte kokos toe en warm kort mee. Lekker met nasi en sajoer boontjes.

Serveertip

Maak de beef Rendang een dag van tevoren dan smaakt de Rendang Daging nog lekkerder!

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 570,0 kcal
Proteïnes 42,6 g
Suikers 12,2 g
Vezels 5,3 g
Vetten: 35,3 g
- Verzadigde vetten 20,6 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 6,8 g
Transvetten 0,5 g
Cholesterol 98,4 mg
Sodium 340,4 mg

* 1 portie = 100 g