Rendang Daging – Gestoofd Rundvlees

Er gaat niets boven een echte Indonesische rendang daging! Met dit recept en de smaakmakers van Conimex Black kun je dit authentieke Indonesische gestoofd rundvlees recept nu ook echt zelf maken! Zet deze authentieke rendang op tafel en je weet niet van je proeft.

0 stemmen

15 min
Mild

Ingrediënten

  • 700 g magere runderlappen
  • 1 theelepel Conimex Black Chili Paste
  • 2 theelepels Conimex Black Knoflook Paste
  • 3 theelepels Conimex Black Sjalot Paste
  • 2 theelepels Conimex Black Gember Paste
  • 0,5 theelepel korianderzaad (ketoembar)
  • 2 eetlepels Conimex Wokolie
  • 500 ml Conimex Kokosmelk
  • 3 stengels citroengras (sereh)
  • 1 kleine laos wortel (galanga)
  • 4 blaadjes vers limoenblad (djeroek poeroet)
  • 4 theelepels geraspte citroenschil
  • 2 eetlepels Conimex Zoete Dikke Ketjap
  • 2 eetlepels geraspte kokos

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd het vlees in blokjes van ca. 3 x 3 cm. Meng in een kom de paste’s samen met het korianderzaad door elkaar.

Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin het pastemengsel. Voeg het vlees toe en bak het kort aan. Voeg de kokosmelk toe en breng alles aan de kook.

Snijd de citroengras in de lengte doormidden en plet de stengels. Snijd de laoswortel in plakjes en voeg ze samen met de citroengras en het limoenblad aan het vlees toe. Laat het rundvlees 2½-3 uur met de deksel op de pan gaar stoven. Roer het vlees af en toe door (kijk of er voldoende vocht aanwezig is, voeg zo nodig een scheutje extra water toe).

Voeg als het vlees gaar is de zoete dikke ketjap toe en laat het vocht inkoken tot het bijna is verdampt. Roer op het laatst de kokosrasp erdoor en serveer de Rendang met nasi en sajoer boontjes.

Serveertip

Maak de beef Rendang een dag van tevoren dan smaakt de Rendang Daging nog lekkerder!