Poké bowl salmon - Poké bowl zalm

De poké bowl is een traditioneel gerecht uit Hawaii waarin verse vis en groenten de hoofdrol spelen. Maak de poké bowls met superverse vis en knapperige groenten en iedereen zal er van smullen. De ponzusaus maken we heel eenvoudig zelf met onder andere Conimex Black Lichte sojasaus.

6 stemmen

30 min
Mild en kindvriendelijk
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 3 porties)

Voor de ponzusaus

Voor de poké bowl

  • 150 g verse zalm (sushi kwaliteit)
  • 225 g sushi rijst
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels zout
  • 2 minikomkommers
  • 1 avocado
  • 6 radijsjes
  • 100 g edamame boontjes
  • 1 theelepel zwarte sesamzaadjes

Bereidingswijze (voor 3 porties)

Maak de ponzusaus door 3 theelepels limoensap, 1 theelepel rijstazijn, 4 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel sesamolie door elkaar te roeren.

Snijd de zalm in blokjes van 1 x 1 cm en marineer de vis 15 minuten in 2 eetlepels van de ponzusaus.

Kook voor de poké bowl de sushirijst volgens bereidingswijze op de verpakking. Laat de rijst afkoelen en breng hem vervolgens op smaak met 1 theelepel rijstazijn, 1 theelepel suiker en 2 theelepels zout.

Snijd de rest van de ingrediënten in hele dunne plakjes en schep de rijst in 3 kommen. Verdeel de zalm, edamame boontjes, komkommer, avocado, en radijs erover. Sprenkel een beetje ponzu over de poké bowl en garneer met de sesamzaadjes.

Serveertip

Deze heerlijke poké bowl met zalm kun je ook als lunch serveren. Of neem de poké bowls in een goed gekoelde koelbox mee naar een picknick.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 546,0 kcal
Proteïnes 21,0 g
Suikers 6,3 g
Vezels 5,1 g
Vetten: 19,1 g
- Verzadigde vetten 2,4 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 13,2 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 23,0 mg
Sodium 2.858,6 mg

* 1 portie = 100 g