Poké bowl crispy chicken - Poké bowl krokante kip

De poké bowl is een traditioneel gerecht uit Hawaii waarin verse vis en groenten de hoofdrol spelen, maar er ook veel andere varianten bestaan. Maak deze heerlijke poké bowl met knapperige groenten en krokante kip en iedereen zal er van smullen. De ponzusaus maken we heel eenvoudig zelf met onder andere Conimex Black Lichte sojasaus.

3 stemmen

40 min
Mild en kindvriendelijk
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 3 porties)

Voor de ponzusaus

Voor de poké bowl

  • 225 g sushi rijst
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels zout
  • 2 minikomkommers
  • 1 avocado
  • 6 radijsjes
  • 100 g edamame boontjes
  • 1 theelepel zwarte sesamzaadjes

Voor de krokante kip

  • 250 g kipfilet
  • 100 g panko paneermeel
  • 1 theelepels zout
  • 6 eetlepels Conimex Wokolie

Bereidingswijze (voor 3 porties)

Maak de ponzusaus door 3 theelepels limoensap, 1 theelepel rijstazijn, 4 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel sesamolie door elkaar te roeren.

Kook voor de poké bowl de sushirijst volgens bereidingswijze op de verpakking. Laat de rijst afkoelen en breng hem vervolgens op smaak met 2 eetlepels rijstazijn, 1 theelepel suiker en 2 theelepels zout.

Snijd de kipfilet in de breedte in dunne plakjes en sla deze vervolgens een beetje plat. Haal de gesneden stukjes kip daarna door het paneermeel en bak deze vervolgens in de hete olie.

Snijd de rest van de ingrediënten in hele dunne plakjes en schep de rijst in 3 kommen. Verdeel de krokante kip,edamame boontjes, komkommer, avocado, en radijs erover. Sprenkel een beetje ponzu over de poké bowl en garneer met de sesamzaadjes.

Serveertip

Deze heerlijke poké bowl met krokante kip kun je ook als lunch serveren. Of neem de poké bowls in een goed gekoelde koelbox mee naar een picknick.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 919,0 kcal
Proteïnes 33,7 g
Suikers 7,5 g
Vezels 5,1 g
Vetten: 44,6 g
- Verzadigde vetten 6,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 12,9 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 58,3 mg
Sodium 3.705,9 mg

* 1 portie = 100 g