Phak Buung Fai Daeng - Thaise roergebakken spinazie

Met dit recept voor Phak Buung Fai Daeng of Thaise roergebakken spinazie zet je een bijzonder spinazie gerecht op tafel. Lekker kruidig en licht pittig combineert deze spinazie roerbak met heelveel andere Aziatische gerechten.

0 stemmen

15 min
Mild

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Verhit een wok op hoog vuur en schenk de wokolie erin. Roerbak de knoflook en de chilipeper 1 minuut op een halfhoog vuur.

Voeg de spinazie toe, roerbak 30 seconden totdat alles begint te slinken en voeg 1 eetlepel oestersaus, 1 theelepel vissaus en 1 theelepel sojasaus toe. Roerbak alles nog heel even en zorg dat het niet te gaar wordt. Bestrooi met de pinda’s en serveer direct.

Variaties

Deze Phak Buung Fai Daeng of Thaise roergebakken spinazie is ook heel lekker als je hem maakt met paksoi, Chinese kool of in combinatie met champignons.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 244,0 kcal
Proteïnes 7,8 g
Suikers 3,4 g
Vezels 4,0 g
Vetten: 20,5 g
- Verzadigde vetten 3,3 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 6,3 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 913,0 mg

* 1 portie = 100 g