Phad Ka Praow Plaa Krob -Thaise krokant gebakken vis met Thaise basilicum

Phad Ka Praow Plaa Krob of Thaise krokant gebakken vis met Thaise basilicum is een heerlijke recept met witvis en verse groenten. De smaakmakers van Conimex Black maken het je extra makkelijk om een authentieke smaak aan dit Thaise visgerecht te geven.

0 stemmen

20 min
Mild

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Spoel de visfilet af met koud water en dep deze droog met keukenpapier. Snijd de visfilet in vingerdikke repen. Bestrooi met 1-2 eetlepels bloem en schud de vis zodat alle stukjes bedekt zijn met bloem.

Verhit de frituurolie tot 175 °C. Klop de overtollige bloem van de vis en frituur de repen mooi goudbruin en krokant. Schep ze voorzichtig met een schuimspaan uit de olie en laat het op wat keukenpapier uitlekken.

Schenk de wokolie in een wok en zet de wok op een halfhoog vuur. Bak 1 eetlepel knoflook paste 1 minuut zodat de geur en aroma’s kunnen vrijkomen. Voeg de ui, wortelreepjes, sperziebonen en champignons toe en roerbak alles kort.

Voeg 1 eetlepel water en 1 eetlepel oestersaus en 1 eetlepel vissaus toe. Roerbak alles, op een hoog vuur, 1 minuut goed door. Proef en breng eventueel op smaak met versgemalen peper en zout.

Voeg ½ eetlepel Thai basil paste, het wit van de bosui en de gebakken visfilet toe. Roerbak kort mee en schep alles voorzichtig door elkaar. Zet het vuur uit.

Verdeel het gerecht over 2 borden en bestrooi met het groen van de bosui. Lekker het met (basmati)rijst

Variaties

Deze lekkere Phad Ka Praow Plaa Krob -Thaise krokant gebakken vis met Thaise basilicum kan ook goed bereid worden met goedkopere vissoorten als tilapia en pangafilet. Houd je van pittige gerechten? Voeg dan 1 el Conimex Black Chili Paste toe op het moment dat je de Conimex Black Knoflook Paste bakt. Breng de witte rijst eventueel op smaak met een beetje Conimex kokosmelk dat combineert goed met dit smakelijke hoofdgerecht.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 359,0 kcal
Proteïnes 31,2 g
Suikers 6,3 g
Vezels 5,1 g
Vetten: 17,3 g
- Verzadigde vetten 3,1 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 0,7 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 64,5 mg
Sodium 1.719,6 mg

* 1 portie = 100 g