Pad kee mao – Noedels met gamba's

Deze lekkere pad kee mao of Thaise noedels met gamba's maak je met de Conimex Black smaakmakers vanaf nu helemaal zelf. Met noedels, gamba's en roergebakken groenten zet je in 30 minuten zo'n heerlijk Thais gerecht op tafel.

1 stem

30 min
Mild

Ingrediënten (voor 3 porties)

Bereidingswijze (voor 3 porties)

Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de rode peper in halve ringetjes, halveer de sugarsnaps en de maiskolfjes en snijd de bosui in dunne ringetjes.

Meng 4 eetlepels lichte sojasaus met 1 eetlepel rijstazijn, 2 eetlepels zoete dikke ketjap, 3 eetlepels oestersaus en 2 theelepels knoflook paste.

Verhit 2 eetlepels wokolie in wok of koekenpan en roerbak de garnalen kort. Neem de garnalen uit de pan en roerbak vervolgens de sugarsnaps en maiskolfjes en voeg de rode peper toe.

Zet het vuur laag en blus alles af met het sojasausmengsel. Voeg 3 theelepels basilicum paste en eventueel enkele basilicumblaadjes toe en voeg de noedels en garnalen toe. Schep alles goed door elkaar en bestrooi de pad kee mao met de bosui.

Serveertip

Vervang de garnalen in deze pad kee mao ook een door stukjes kipfilet of blokjes tofu.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 349,0 kcal
Proteïnes 15,0 g
Suikers 15,5 g
Vezels 3,2 g
Vetten: 13,3 g
- Verzadigde vetten 2,2 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 0,3 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 84,0 mg
Sodium 2.996,0 mg

* 1 portie = 100 g