Oosterse bietensalsa

Zo'n lekkere oosterse bietensalsa maak je in een handomdraai met de smaakmakers van Conimex Black. Serveer deze salsa als onderdeel van een uitgebreide Aziatische maaltijd of geef het bij witte rijst en een gebakken stukje witvis.

0 stemmen

15 min
Mild
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 500 g gekookte bieten
  • 3 eetlepels Conimex Black Sjalot Paste
  • 1 eetlepel Conimex Black Knoflook Paste
  • eetlepel Conimex Black Gember Paste
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie of korinander
  • 3 eetlepels witte wijnazijn of Japanse rijstazijn
  • eetlepel donkere basterdsuiker
  • 1 theelepel Conimex Black Vissaus

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Ontvel en snijd de bieten in kleine blokjes. Verwarm in een steelpan 3 eetlepels sjalot paste met 1 eetlepel knoflook paste en 1 eetlepel gember paste zodat alles smaken en aroma’s los komen.

Schep dit samen met de rest van ingrediënten door de bieten. Laat de smaken even intrekken en serveer de oosterse bietensalsa bij rijst of noedels.

Variaties

Maak deze oosterse bietensalsa wat pittiger 2 theelepels Conimex Sambal Oelek of de Conimex Black Chili Paste.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 287,0 kcal
Proteïnes 5,8 g
Suikers 23,9 g
Vezels 7,6 g
Vetten: 15,8 g
- Verzadigde vetten 2,8 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 0,0 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 2.006,6 mg

* 1 portie = 100 g