Nasi Goreng - Gebakken rijst

Wil je een lekkere nasi goreng maken? Dit recept voor nasi goreng is eenvoudig te maken en met de Conimex Black smaakmakers maak je een verrukkelijke Indonesische nasi goreng. Met deze gekruide gebakken rijst maak je iedereen blij!

16 stemmen

25 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Klop intussen 2 eieren los en bak er een omelet van. Laat de omelet op een bord afkoelen.

Snijd de prei in halve ringen en snijd de rode peper fijn. Meng 3 eetlepels zoete dikke ketjap, de rode peper, 1 theelepel zout en 2 eetlepels lichte sojasaus met 3 eetlepels water.

Verhit 3 eetlepels wokolie in een wok. Fruit de prei 1 min. Pers de er bovenuit en fruit kort mee. Voeg de gekookte rijst toe en bak het geheel al omscheppend 1 min. op hoog vuur.

Voeg het ketjapmengsel toe en warm alles al omscheppend goed door. Verwarm ondertussen de satésaus. Rol de omelet op en snijd hem in reepjes en schep ze door de nasi goreng.

Serveertip

Bestrooi het gerecht met Conimex Gebakken Uitjes of Seroendeng.

Variaties

Vervang de prei door taugé of voorgekookte sperzieboontjes.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 787,0 kcal
Proteïnes 18,4 g
Suikers 16,8 g
Vezels 6,0 g
Vetten: 27,3 g
- Verzadigde vetten 4,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 2,1 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 107,3 mg
Sodium 1.689,6 mg

* 1 portie = 100 g