Laksa Bowl – Maleisische noodlesoep

Maak deze laksa soep met garnalen en tofu en zet een heerlijke Maleisische noodlesoep op tafel. Laksa is een extra gevulde maaltijdsoep. In dit recept worden de kommen gevuld met rijstmie, garnalen, knapperige gebakken tofu, lente-ui, taugé en rode peper. Met een geurige bouillon met kokosmelk en Conimex Black smaakmakers serveer je een verrukkelijke Maleisische noodlesoep.

4 stemmen

30 min
Mild

Ingrediënten (voor 3 porties)

Bereidingswijze (voor 3 porties)

Snijd de sjalotten in smalle ringetjes. Snijd het onderste witte gedeelte van de citroengras doormidden. Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit hierin de sjalotten en de citroengras. Voeg 1 eetlepel kerriepoeder, 2 theelepels knoflook paste en 1 eetlepel chili paste toe en fruit ze kort mee.

Voeg 250 ml water en de kokosmelk toe en roer het geheel goed door. Breng aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Doe de deksel op de pan en laat de soep ca. 20 min. zachtjes doorkoken. Breng op smaak met een halve theelepel vissaus.

Kook de rijstnoedels volgende de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de tofu in blokjes. Snijd de rode peper en lente-uien in dunne ringetjes. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan, dep de tofu droog en bak deze in de hete olie krokant. Verwarm de garnalen in de soep.

Verdeel de noedels, de rode peper en lente-uiringetjes, de tofu en de taugé over 3 soepkommen en schep de hete soep erop. Garneer de soep met de koriander. Serveer de laksa bowl direct.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 718,0 kcal
Proteïnes 25,5 g
Suikers 5,6 g
Vezels 6,0 g
Vetten: 46,6 g
- Verzadigde vetten 27,3 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 3,1 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 94,6 mg
Sodium 1.630,9 mg

* 1 portie = 100 g