Koreaanse aardappelpannenkoekjes

Deze Koreaanse aardappelpannenkoekjes worden geserveerd met een lekker dipsausje. Ze smaken heerlijk als bijgerecht bij Aziatische gerechten maar serveer ze ook eens als snackje bij de borrel!

2 stemmen

25 min
Mild
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 1 theelepel sesamzaad
  • 1 ½ eetlepel Conimex Wokolie
  • 1 eetlepel Conimex Black Knoflook Paste
  • 1 theelepel donkere basterdsuiker
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • 1 ½ eetlepel Conimex Black Lichte Sojasaus
  • ½ eetlepel witte wijn
  • ½ eetlepel sesamolie
  • 250 g aardappelen
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 eetlepel maïzena

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Zet voor het dipsausje een koekenpan op matig vuur en voeg ½ eetlepel wokolie toe. Bak de sesamzaadjes goudbruin.

Temper het vuur en voeg 1 eetlepel knoflook paste en 1 eetlepel suiker toe. Los de suiker al roerende op. Schenk het mengsel in een schaaltje en voeg de bosui, 1½ eetlepel lichte sojasaus, ½ eetlepel witte wijn en ½ eetlepel sesamolie toe. Roer het goed door elkaar. Zet het dipsausje apart.

Schil de aardappelen en rasp ze grof, meng goed met de gesnipperde ui, het ei en de maïzena en breng het op smaak met versgemalen peper en zout.

Verhit op een halfhoog vuur 1 eetlepel wokolie in een koekenpan. Schep volle eetlepels van het aardappelmengsel in de pan en druk de bergjes met de bolle kant van een lepel uit tot pannenkoekjes van 6-8 cm doorsnede.

Bak ze op een laag vuur in 6-7 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Ga door totdat al het aardappelmengsel is opgebruikt. Houd de pannenkoekjes warm in een voorverwarmde oven van 100 °C. Dek ze af met een stuk aluminiumfolie. Serveer de pannenkoekjes met de dipssaus.

Serveertip

Deze Koreaanse aardappelpannenkoekjes smaken lekker als bijgerecht of als snack in combinatie met kimchi.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 332,0 kcal
Proteïnes 6,9 g
Suikers 6,5 g
Vezels 2,7 g
Vetten: 20,0 g
- Verzadigde vetten 3,8 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 4,9 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 107,3 mg
Sodium 1.030,2 mg

* 1 portie = 100 g