Kamja Jorim – Koreaanse aardappeltjes geglaceerd met lichte sojasaus en honing

Maak vanavond deze Kamja Jorim of Koreaanse aardappeltjes geglaceerd met lichte soja saus en honing. Een zeer smakelijk bijgerecht uit de Koreaanse keuken en erg lekker bij verschillende Aziatische gerechten. Of serveer ze bij geroosterd vlees, kip of vis.

0 stemmen

15 min
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 300 g krielaardappeltjes, geschrapt
  • 20 ml Conimex Black Lichte Sojasaus
  • 2 eetlepels Conimex Black Hoisinsaus
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel Conimex Black Gember Paste
  • 1 eetlepel Conimex Black Knoflook Paste
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt
  • 2 theelepels geroosterde sesamzaadjes

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Doe de met 300 ml water, 20 ml lichte sojasaus,2 eetlepels hoisinsaus, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel gember paste en 1 eetlepel knoflook paste in en passende pan en breng alles aan de kook. Temper het vuur en kook de aardappeltjes in ca. 7 minuten gaar.

Giet de aardappeltjes af maar vang het vocht op. Kook het vocht in tot er een stroperige saus over blijft. Roer 1 eetlepel sesamolie en de aardappeltjes erdoor. Schep alles goed door elkaar.

Bestrooi de Koreaanse aardappeltjes vlak voor het serveren met bieslook en sesamzaadjes.

Variaties

De Kamja Jorim – Koreaanse Aardappeltjes geglaceerd met lichte soja saus en honing zijn zowel warm als lauwwarm erg lekker. Je kan de bieslook ook vervangen door peterselie of fijngesneden bosui.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 367,0 kcal
Proteïnes 4,2 g
Suikers 30,9 g
Vezels 2,6 g
Vetten: 15,6 g
- Verzadigde vetten 2,5 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 6,9 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 1.775,3 mg

* 1 portie = 100 g