Jajang myeon - Noedels met zwarte bonensaus

Dit recept voor Jajang myeon - Noedels met zwarte bonensaus, is geen traditioneel Koreaans gerecht maar het wordt er wel veel gegeten. Van oorsprong is dit een variatie op een Chinees gerecht. Maar dat maakt het er niet minder lekker door. Dit gerecht wordt vast een van je favorieten!

0 stemmen

25 min
Mild

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 1 ½ eetlepel Conimex Wokolie
  • 150 g vers buikspek in dobbelstenen van 1 cm
  • 120 g wortel, geschild en in blokjes van 2 cm
  • 120 g ui, in blokjes van 2 cm
  • 120 g courgette, in blokjes van 2 cm
  • ½ eetlepel Conimex Black Knoflook Paste
  • ½ eetlepel sesamolie
  • 4 eetlepels Conimex Black Hoisinsaus
  • 225 g Conimex Rijstnoedels 5 mm
  • ½ eetlepel maïzena
  • ½ eetlepel honing
  • 50 g komkommer, zonder zaadlijsten en in dunne reepjes

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Verhit 1 eetlepel wokolie in een koekenpan en bak hierin de spekblokjes 4-5 minuten tot ze beginnen te kleuren. Giet op 1½ eetlepel na het vet af en bak de wortel en de ui 2-3 minuten. Voeg de courgette en ½ eetlepel knoflook paste toe bak alles nog eens 2 minuten door.

Voeg een ½ eetlepel sesamolie en 4 eetlepels hoisinsaus toe en zet het vuur hoog. Schenk 300 ml water in de pan en breng het aan de kook. Temper het vuur en laat de groenten in ca. 10 minuten zachtjes gaar sudderen.

Roer ½ eetlepel maïzena met 2 eetlepels water en ½ eetlepel honing tot een glad papje. Schenk het al roerend bij de groenten en kook alles al omscheppend 2 minuten door en laat de saus binden en een glanzende saus worden.

Bereid intussen de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking, Giet ze af en spoel ze koud. Laat ze goed uitlekken en schud er ½ eetlepel olie door zodat ze niet gaan plakken. Verwarm de noedels kort in de pan en verdeel ze met de groenten en de saus over 2 kommen. Garneer met de komkommerreepjes.

Variaties

Vervang het spek in de jajang myeon - Noedels met zwarte bonensaus eens door tofu. Dit gerecht is lekker met een frisse salade zoals een atjar tjampoer of kimchi. Bestrooi het gerecht ook eens met 1 ½ theelepel geroosterd sesamzaad.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 1.082,0 kcal
Proteïnes 17,1 g
Suikers 33,3 g
Vezels 5,2 g
Vetten: 52,6 g
- Verzadigde vetten 16,2 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 24,1 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 50,2 mg
Sodium 1.325,1 mg

* 1 portie = 100 g