Indonesische Roedjak saus

Indonesische Roedjak saus is eigenlijk een soort dressing voor rauwe groenten en fruit. Roedjak wordt als bijgerecht gegeten en er kunnen allerlei soorten groenten en fruit in verwerkt worden. Groene papaja, wortelreepjes, bloemkool, appel, mango, beetgaar gekookte sperziebonen, komkommer. Wat je maar voor handen hebt. Maar deze roedjak saus smaakt ook lekker bij gegrild vlees of vis!

0 stemmen

10 min
Mild
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker
  • 1 eetlepel Conimex Black Chili Paste
  • 1 eetlepel Conimex Black Vissaus
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Doe 4 eetlepels water met 1 eetlepel basterdsuiker en 1 eetlepel chili paste in een klein pannetje en laat de suiker op een laag vuur oplossen.

Voeg het limoensap en 1 eetlepel vissaus toe. Roer alles goed door elkaar en breng het op smaak met zout. Bestrooi de Indonesische roedjak saus met de bosui.

Variaties

Indonesische roedjak saus is van oudsher eigenlijk een soort dressing voor rauwe groenten en fruit maar het gaat ook heel goed samen met groenten, vlees en vis van de barbecue of grill.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 69,0 kcal
Proteïnes 1,0 g
Suikers 7,0 g
Vezels 0,4 g
Vetten: 3,9 g
- Verzadigde vetten 0,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 0,1 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 1.311,3 mg

* 1 portie = 100 g