Indonesische pikante avocadosalsa

Deze Indonesische pikante avocadosalsa maak je in ongeveer 15 minuten. Het bijzondere van deze salsa is dat de avocado's gekookt worden. Zo'n lekkere salsa smaakt heerlijk bij bijvoorbeeld gebakken knoflookgarnalen. Of probeer de salsa ook eens bij makreel of zalm.

1 stem

15 min
Mild

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 2 rijpe Hass avocado's
  • 2 limoenen, uitgeperst
  • 1 eetlepel Conimex Black Chili Paste
  • 1 eetlepel Conimex Black Knoflook Paste

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Breng een passende pan met water aan de kook. Halveer intussen de avocado’s, wip de pitten eruit en snijd het vruchtvlees in gelijke stukken. Zet een pan met ijswater klaar.

Leg de avocado’s in het kokende water tot het weer begint te koken. Schep dan de avocado’s in het ijswater en laat ze liggen tot ze helemaal afgekoeld zijn. Laat de avocado uitlekken in een zeef.

Meng het sap met 1 eetlepel chili en 1 eetlepel knoflook paste en prak het samen met de avocado tot een salsa. Deze avocadosalsa smaakt heerlijk bij gebakken knoflookgarnalen.

Variaties

Deze Indonesische pikante avocadosalsa ismaakt heerlijk met garnalen. Bestrooi ook eens met wat koriander of lavas. Je kan er ook wat fijn gesneden komkommer, mango, paprika en/of tomaat doorheen snijden om het wat meer bite te krijgen.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 388,0 kcal
Proteïnes 3,0 g
Suikers 7,6 g
Vezels 6,7 g
Vetten: 36,7 g
- Verzadigde vetten 4,6 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 23,4 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 660,1 mg

* 1 portie = 100 g