Ikan Bakar Pedis - Pittige Gegrilde Vis

Dit gerecht is heel populair in Indonesië. Door de makreelfilet op deze wijze te bereiden blijft de vis lekker sappig. Voor authentieke smaak gebruik je bananenbladeren in plaats van aluminium folie. Ook heel geschikt voor op de barbecue! Voor een frisse tegenhanger serveer je het met Roedjak Manis.

2 stemmen

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng de zoete dikke ketjap, boemboe, sambal en olie in een kom en marineer de visfilets met dit mengsel. Marineer de visfilets minimaal een half uur, het liefst langer.

Leg de gemarineerde makreelfilets op een stuk aluminiumfolie (ca. 30 bij 30 cm) en vouw deze dicht. Gaar de makreelfiles pakketjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze.

Serveertip

Gebruik in plaats van aluminiumfolie bananenbladeren.