Hong shao doufu – Roergebakken tofu uit Singapore

Maak eens Hong shao doufu! Deze roergebakken tofu uit Singapore staat in 20 minuten op tafel en heeft een bijzonder lekkere en milde authentieke smaak. Met lekker veel groenten en knapperig gefrituurde tofu maak je in korte tijd een bijzondere roerbak uit Singapore.

0 stemmen

20 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 225 g tofu, in blokjes van 2 cm
  • 1 ½ eetlepel Conimex Wokolie
  • 50 verse peultjes, afgehaald
  • ½ kleine rode paprika, in reepjes
  • ½ eetlepel Conimex Black Knoflook Paste
  • ½ eetlepel Conimex Black Gember Paste
  • 75 g shiitakes (of champignons), in plakjes
  • ½ eetlepel Conimex Black Oestersaus
  • ½ eetlepel Conimex Black Lichte Sojasaus
  • ½ eetlepel witte wijn of rijstwijn
  • ½ eetlepel maïzena
  • 1 ½ theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel geroosterde pinda's
  • Extra nodig: frituurpan met frituurolie

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Verwarm een frituurpan voor tot 175 °C. Frituur de tofu goudbruin en laat ze uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord.

Verhit 1½ eetlepel wokolie in een wok en roerbak de peultjes, paprika en shiitakes (of champignons) 1 minuut op een hoog vuur. Zet het vuur iets lager en voeg dan de ½ eetlepel knoflook en de ½ eetlepel gember paste toe. Roerbak kort met de groenten mee. Roer een ½ eetlepel oestersaus, ½ eetlepel lichte sojasaus en ½ eetlepel witte wijn of rijstwijn erdoor en breng alles aan de kook.

Roer intussen de maïzena met ½ eetlepel water los. Schep het door het groentemengsel in de pan en laat het vocht binden. Zet het vuur uit en schep de tofu en 1½ theelepel sesamolie erdoor. Verdeel het gerecht over 2 borden en bestrooi met de geroosterde pinda’s.

Variaties

Deze roergebakken tofu uit Singapore is heerlijk met wat witte rijst. Liever een volledig vegetarisch maaltijd? Vervang de oestersaus door een vegetarische variant of door Conimex Black Hoisinsaus. Bestrooi het gerecht ook eens met 1 in ringetjes gesneden bosui.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 683,0 kcal
Proteïnes 35,0 g
Suikers 4,0 g
Vezels 31,7 g
Vetten: 22,9 g
- Verzadigde vetten 3,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 8,2 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 790,3 mg

* 1 portie = 100 g