Hoisin Ginger Chicken – Gewokte Kip met Gember en Hoisinsaus

Met deze hoisin ginger chicken zet je een overheerlijk recept van gewokte kip met gember en hoisinsaus op tafel. In dit Chinese gerecht is Conimex Black hoisinsaus de smaakmaker een saus gemaakt van onder andere sojabonen, rijstazijn, knoflook en rode pepers en wordt veel gebruikt in de Kantonese keuken.

10 stemmen

30 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Hak 1 rode peper fijn. Meng 3 eetlepels hoisinsaus, 2 eetlepels lichte sojasaus, 1 eetlepel rijstazijn en 2 eetlepels water door elkaar. Voeg de gehakte rode peper en de geraspte gember toe. Snijd de kipfilet in blokjes en schep 1 theelepel maïzena erdoor.

Snijd de paksoi grof en halveer de bimi en snijd 1 rode peper in dunne ringetjes.

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan of wok en bak hierin de kip goudbruin. Voeg de paksoi, de bimi en de rode peperringetjes toe en roerbak alles 2-3 minuten op een hoog vuur. Blus de groenten af met de helft van het hoisinmengsel en laat het vocht bijna helemaal verdampen. voeg dan de rest van het hoisinmengsel toe.

Voeg de cashewnoten toe en roerbak alles nog even kort door. Serveer de hoisin met gember kip met jasmijn rijst.

Serveertip

Verwijder voor een minder pittige Hoisin Ginger Chicken de zaadjes uit de rode peper.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 488,0 kcal
Proteïnes 37,0 g
Suikers 20,5 g
Vezels 3,6 g
Vetten: 24,4 g
- Verzadigde vetten 4,5 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 7,6 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 87,5 mg
Sodium 1.891,2 mg

* 1 portie = 100 g