Hobak Namool – Roergebakken Koreaanse courgette

Hobak Namool of roergebakken Koreaanse courgette smaakt heerlijk als bijgerecht bij vis, vlees of kip.Het is eenvoudig te bereiden en smaakt heerlijk. Echt een aanrader!

0 stemmen

15 min
Mild

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 courgette, grof gesneden
  • 1 eetlepel Conimex Black Knoflook Paste
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 2 theelepels geroosterd sesamzaad

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Zet een wok op hoog vuur en schenk de sesamolie in de pan. Roerbak de courgette kort totdat de groente begint te kleuren.

Voeg 1 eetlepel knoflook paste toe en roerbak nog 1 minuut mee. Bestrooi voor het serveren de Hobak Namool of roergebakken Koreaanse courgette met de bosui en hetsesamzaadjes.

Variaties

Eigenlijk kan je dit gerecht met allerlei verschillende groenten maken of ga voor diverse combinaties. Je kunt de sesamzaadjes vervangen door geroosterde pinda’s of cashewnootjes.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 127,0 kcal
Proteïnes 3,1 g
Suikers 6,1 g
Vezels 1,1 g
Vetten: 9,7 g
- Verzadigde vetten 1,5 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 5,0 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 277,5 mg

* 1 portie = 100 g