Gesmoorde Vietnamese pompoen

Met deze verrukkelijke gesmoorde Vietnamese pompoen zet je een bijzonder Vietnamees gerecht op tafel. Serveer dit gerecht als bijgerecht bij curries of andere Aziatische gerechten.

0 stemmen

20 min
Mild
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • ½ eetlepel Conimex Wokolie
  • ½ eetlepel Conimex Black Knoflook Paste
  • 1 eetlepel Conimex Black Gember Paste
  • 1 rode biet, gesnipperd
  • 400 g flespompoen, geschild en in blokjes van 2 cm
  • ½ eetlepel donkere basterdsuiker
  • 100 ml kippenbouillon of groentenbouillon
  • 1 eetlepel Conimex Black Vissaus
  • 1 limoen, schil geraspt en uitgeperst

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Verwarm een ruime koekenpan op halfhoog vuur en voeg ½ eetlepel wokolie, ½ eetlepel knoflook paste, 1 eetlepel gember paste en de ui toe en bak alles al omscheppend 3 minuten.

Voeg de pompoen en ½ eetlepel basterdsuiker toe en bak al omscheppend in ca. 6 minuten lichtbruin.

Voeg de bouillon en 1 eetlepel vissaus toe en breng alles aan de kook. Temper het vuur en laat alles sudderen tot het vocht bijna helemaal is ingekookt. Schep de pompoen tijdens het inkoken regelmatig om.

Druppel er vlak voor het serveren limoensap naar smaak over gesmoorde Vietnamese pompoen en garneer met limoenrasp.

Variaties

Deze gesmoorde Vietnamese pompoen smaakt heel lekker als bijgerecht bij pikante curries of als hoofdgerecht met gekookte rijst.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 149,0 kcal
Proteïnes 2,9 g
Suikers 8,8 g
Vezels 2,4 g
Vetten: 8,7 g
- Verzadigde vetten 1,5 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 0,2 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 1.652,6 mg

* 1 portie = 100 g