Gemarineerde gebakken champignons op Japanse wijze

Champignons waren nog nooit zo lekker als in dit gerecht voor gemarineerde gebakken champignons op Japanse wijze! De Aziatische smaakmakers van Conimex maken het bereiden van deze lekkere champignons erg makkelijk. Lekker bij een noedelsalade of een poke bowl!

1 stem

15 min
Mild
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 g champignons, in vieren
  • 1 eetlepel Conimex Black Gember Paste
  • 100 ml Conimex Black Lichte Sojasaus
  • 2 limoenen, schil geraspt en uitgeperst
  • 1 stengel citroengras, gekneusd
  • 3 takjes munt
  • 3 takjes koriander

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Zet een wok op hoog vuur en schenk 1 eetlepel olijfolie in de pan. Roerbak de champignons totdat ze beginnen te kleuren. Temper het vuur en roerbak 1 eetlepel gember paste mee. Blus het af met 100 ml lichte sojasaus en voeg de rasp en sap van de limoenen, het citroengras, de munt en koriander toe en laat ca. 3 minuten zachtjes pruttelen.

Doe alles over in een schaal en laat in de koelkast afkoelen en op smaak komen. Neem eventueel de kruidentakjes en de sereh vlak voor het serveren uit de schaal. Serveer ze bij een poke bowl of in een noedelsalade. Of geef de gemarineerd gebakken champignons op Japanse wijze warm bij een Miso ramen of Pho soep.

Variaties

Je kan ook shiitake gebruiken in plaats van champignons die geven een nog iets aromatischere smaak en houd je van wat meer pittig voeg dan wat Conimex sambal badjak toe.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 178,0 kcal
Proteïnes 6,5 g
Suikers 9,1 g
Vezels 3,6 g
Vetten: 11,0 g
- Verzadigde vetten 1,6 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 5,8 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 3.331,8 mg

* 1 portie = 100 g