Dim Sum – Gebakken Wonton

Wil je echte Chinese dim sum maken? Dan hebben we hier een heerlijk en eenvoudig te maken dim sum recept. Deze gebakken Chinese wontons serveer je als snackje, als voorgerecht bij een Chinese maaltijd of borrelhapje.

5 stemmen

35 min
Mild en kindvriendelijk
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • ± 25 ronde wontonvellen (diepvries)
  • 2 lente-uien
  • 10 g verse gemberwortel
  • 250 g varkensgehakt
  • 3 eetlepels Conimex Black Lichte Sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 0,5 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepels Conimex Wokolie
  • extra nodig: spuitzak met groot glad spuitmondje, schuimspaan

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Laat de wontonvellen ontdooien. Snijd de lente-ui fijn en schil en rasp de gemberwortel. Meng 2/3 deel van de lente-ui met de gember, het gehakt, 1 eetlepel lichte sojasaus, 1 eetlepel sesamolie en het zout in een ruime kom door elkaar. Vul de spuitzak met het gehaktmengsel.

Meng voor de dipsaus 2 eetlepels Conimex lichte sojasaus, 1 eetlepel sesamolie en de suiker door elkaar.

Verdeel de wontonvellen over het aanrecht en spuit een beetje van het gehaktmengsel op ieder vel. Maak de randen nat met wat water en vouw ze vervolgens dicht. Druk de randen goed aan.

Breng ruim water aan de kook en kook de dim sum met 3 tegelijk 3-4 min. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en dep ze droog. Verhit vervolgens 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de dim sum daarna per 3-4 tegelijk aan beide kanten goudbruin. Voeg zo nodig tussendoor extra olie toe.

Garneer de dim sum met de rest van de lente-ui en serveer met de dipsaus.

Serveertip

Vervang voor lekkere vegetarische dim sum het varkensgehakt door tofu.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 416,0 kcal
Proteïnes 18,0 g
Suikers 2,6 g
Vezels 1,1 g
Vetten: 23,7 g
- Verzadigde vetten 5,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 9,7 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 46,4 mg
Sodium 1.403,4 mg

* 1 portie = 100 g