Chinese kip met cashewnoten en witte rijst

Zin in een lekker Aziatisch gerecht dat in 20 minuten op tafel staat? Maak dan deze Chinese kip met cashewnoten en witte rijst. Met verse groenten en de smaakmakers van Conimex Black maak je dit heerlijke Chinese roerbakgerecht helemaal zelf.

0 stemmen

20 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 100 g rijst
  • 1 eetlepel Conimex Black Lichte Sojasaus
  • 1 ½ eetlepel maïzena
  • 150 g kipfilet, in reepjes van 5 cm
  • 2 eetlepels Conimex Wokolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in boogjes van ca. 5 mm
  • 50 g haricots verts of sperziebonen
  • 50 g bamboescheuten in blik, in reepjes
  • 1 eetlepel Conimex Black Gember Paste
  • 1 eetlepel Conimex Black Oestersaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 70 g cashewnoten, geroosterd

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Roer 1 eetlepel van de maïzena met 1 eetlepel lichte sojasaus tot een glad papje en schep het door de kip.

Verhit op hoog vuur 2 eetlepels wokolie in een koekenpan en roer de kip nogmaals goed door. Bak de kip al omscheppend lichtbruin en gaar. Schep de kip uit de pan op een bord.

Verhit 1 eetlepel wokolie in dezelfde pan en roerbak de ui, bleekselderij en haricots verts ca. 5 minuten. Temper het vuur en voeg dan de bamboescheuten, 1 eetlepel gember paste, 1 eetlepel oestersaus, 3 eetlepels water en de 1 theelepel sesamolie toe en laat alles met een deksel op de pan ca. 1 minuut zachtjes sudderen.

Roer ½ eetlepel maïzena met 1 eetlepel water tot een glad papje en voeg het al roerend aan het gerecht toe. Schep de kip en de cashewnoten erdoor en warm al omscheppend goed door. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer direct met de witte rijst.

Variaties

De noten Chinese kip met cashewnoten en witte rijst kunnen ook vervangen worden door pinda’s of amandelen. Bestrooi het gerecht ook eens met Conimex seroendeng.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 691,0 kcal
Proteïnes 29,2 g
Suikers 7,9 g
Vezels 3,8 g
Vetten: 35,4 g
- Verzadigde vetten 6,3 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 13,9 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 52,5 mg
Sodium 1.238,2 mg

* 1 portie = 100 g