Cah Brokoli - Broccoli Ketjap Manis

Een echt authentiek recept! De Zoete Dikke Ketjap en de sojasaus geven dit gerecht een zoet zoute smaak. Een lekker pittig recept voor echte liefhebbers van de Indonesische keuken. Erg lekker in combinatie met Sambal Goreng Tempé.

8 stemmen

Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Maak de broccoli schoon en snijd deze in kleine roosjes. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snijd de drie teentjes knoflook en de twee rode pepers fijn. Meng 4,5 eetlepels zoete dikke ketjap, 3 eetlepels lichte sojasaus, de gesneden knoflook en rode pepers en 1 theelepel zout met 3 eetlepels water.

Verhit 2 eetlepels olie in een wok. Voeg de broccoli toe en roerbak dit een klein minuutje. Blus het geheel met het ketjap mengsel en verhit nog even goed door.

Serveertip

Betrooi het gerecht met een gesneden lente-uitje.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 448,0 kcal
Proteïnes 8,7 g
Suikers 14,2 g
Vezels 2,8 g
Vetten: 10,7 g
- Verzadigde vetten 1,8 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 0,8 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 1.813,8 mg

* 1 portie = 100 g