Bibimbap – Koreaanse rijst met groenten en zalm

Bibimbap is een authentiek Koreaanse rijstgerecht met groenten en zalm. Met lekkere groenten, verse zalm en de smaakmakers van Conimex zet je helemaal zelf zo'n heerlijk Koreaans gerecht op tafel.

0 stemmen

25 min
Mild

Ingrediënten (voor 2 porties)

Voor het gemarineerde rundvlees:

Voor de bijgerechten:

  • 200 g basmatirijst
  • 75 g wortel, in dunne reepjes
  • 150 g courgette, in de lengte in vieren en in dunne plakjes
  • 75 g komkommer, zaadlijsten verwijderd, in de lengte in vieren en in dunne plakjes
  • 150 g spinazie, gewasen
  • 1 ½ eetlepel Conimex Wokolie
  • 100 g shiitakes, in plakjes
  • 2 eieren
  • 75 g taugé

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Meng voor de saus ½ eetlepel sambal badjak, 1 eetlepel hoisinsaus, 1 theelepel knoflook paste, ½ theelepel sesamolie en ½ theelepel lichte sojasaus.

Roer voor de marinade de 1½ eetlepel lichte sojasaus, 1 theelepel sesamolie, knoflook paste, peper en de bosui door elkaar en schep door het vlees. Laat het vlees 15 minuten in de koelkast marineren.

Blancheer de wortel, courgette, komkommer en spinazie afzonderlijk in ruim water en spoel ze direct koud met ijswater zodat het kookproces word gestopt. Laat alles goed uitlekken. Houd de groenten apart van elkaar en breng ze op smaak met wat sesamolie en lichte sojasaus.

Verhit 1½ theelepel wokolie in een koekenpan en roerbak de shiitakes bruin en gaar. Breng ze op smaak met een beetje sesamolie en lichte sojasaus.

Verhit ½ eetlepel van de wokolie in dezelfde koekenpan en bak de zalm op halfhoog vuur in 3-5 minuten rosé (afhankelijk van de dikte van de zalm).

Klop de eieren los met peper en zout naar smaak. Bak in de rest van de wokolie een omelet. Rol de omelet op en snijd in rolletjes van ca. 1 cm breed.

Schep de rijst in 2 kommen en verdeel de groenten, de vis en het ei erop. Lepel de saus erover.

Variaties

Garneer de bibimbap – Koreaanse rijst met groenten en zalm eventueel met wat sesamzaadjes en/of ringetjes bosui. Variëren ook eens met andere groenten zoals paksoi, verse sojaboontjes, peultjes of vervang de vis door garnalen of blokjes tofu. De shiitakes kun je ook heel goed vervangen door gewone champignons of kastanjechampignons.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 850,0 kcal
Proteïnes 37,0 g
Suikers 16,2 g
Vezels 7,2 g
Vetten: 30,4 g
- Verzadigde vetten 6,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 135,3 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 255,9 mg
Sodium 2.072,5 mg

* 1 portie = 100 g