Beef Bulgogi – Koreaans Rundvlees

Hoe maak je een echte Koreaanse beef bulgogi? Met dit beef bulgogi recept maak je dit bijzonder lekkere gerecht. De met gemarineerde geroosterde rundvlees gevulde slablaadjes met sesamzaadjes zien er niet alleen maar heel mooi uit ze smaken ook nog eens verrukkelijk!

4 stemmen

135 min
Mild
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 6 porties)

  • 0,5 groene appel
  • 60 g ui
  • 4 eetlepels Conimex Black Lichte Sojasaus
  • 1,5 theelepel suiker
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 5 plakjes verse gemberwortel
  • 1 eetlepel sesamolie
  • snufje zwarte peper
  • 400 g biefstuk
  • 1 kropje little gem sla
  • 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
  • 1 groene peper

Bereidingswijze (voor 6 porties)

Rasp de appel fijn en snipper de ui. Roer in een ruime kom, de appel met de ui, 4 eetlepels lichte sojasaus, 1,5 theelepel suiker, 1 eetlepel sherry, de uitgeperste knoflook, 5 plakjes gemberwortel, 1 eetlepel sesamolie en een snufje zwarte peper tot een marinade.

Snijd de biefstuk in dunne plakjes en marineer ze minimaal 2 uur in de marinade.

Verhit een koekenpan of grillpan (zonder olie) en rooster de biefplakjes heel kort aan 2 kanten. Neem het vlees uit de pan.

Leg de 6 slablaadjes klaar om gevuld te worden. Verdeel de biefplakjes over de sla. Garneer met geroosterd sesamzaad en in ringetjes groene peper.

Serveertip

Verdeel over het vlees 50 g wortelreepjes (worteljulienne) en ½ in de lengte in lange plakken geschaafde komkommer.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 152,0 kcal
Proteïnes 13,1 g
Suikers 4,5 g
Vezels 1,4 g
Vetten: 8,1 g
- Verzadigde vetten 2,1 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 5,8 g
Transvetten 0,2 g
Cholesterol 35,6 mg
Sodium 678,5 mg

* 1 portie = 100 g