Bami met gebakken groenten, spiegelei en oestersaus

Van zo'n lekkere bami met gebakken groenten, spiegelei en oestersaus wordt iedereen blij. Met verse paprika, bosui en paksoi en van de heerlijke smaakmakers van Conimex zet je een heerlijke bami met lekker veel groenten en zonder vlees op tafel!

0 stemmen

15 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Kook de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verhit 1½ eetlepel wokolie en roerbak de paprika 2 minuten. Voeg het witte gedeelte van de paksoi toe en bak ze 2 minuten mee. Schep het blad van de paksoi en de bosui erdoor en bak ze 1 minuut op een hoog vuur mee.

Voeg de ½ eetlepel chili en ½ eetlepel sjalot paste en het halve zakje bami kruidenmix toe en verwarm alles nog 1 minuut op een laag vuur. Giet de af en schep de mie door de geroerbakte groenten.

Verhit ½ eetlepel wokolie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren. Verwarm gelijktijdig ½ eetlepel dikke zoete ketjap met 2 eetlepels oestersaus en 1 eetlepel water.

Verdeel de mie over kommen en lepel een beetje van de ketjap-oestersaus over de bami. Leg de spiegeleieren op de bami en garneer met blaadjes koriander en strooi de satésauspoeder erover. Serveer de bami met gebakken groenten, spiegelei en oestersaus direct.

Variaties

Met deze bami met gebakken groenten, spiegelei en oestersaus kun je lekker variëren. Met steeds weer andere groenten of toppings zet je telkens weer een andere smakelijke bami op tafel. Ook lekker met wat Conimex gebakken uitjes of seroendeng.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 562,0 kcal
Proteïnes 18,7 g
Suikers 13,9 g
Vezels 4,4 g
Vetten: 24,5 g
- Verzadigde vetten 5,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 923,7 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 214,6 mg
Sodium 2.183,8 mg

* 1 portie = 100 g