Báhn mi – Vietnamees Pistoletje

Op zoek naar een lekker broodje? Maak dan eens een Vietnamese bàhn mi. Dit Vietnamese broodje gevuld met gemarineerd en geroosterd vlees en wortelsalade is een verrassend Aziatisch recept met brood!

11 stemmen

180 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten (voor 6 porties)

  • 2 stengels citroengras (sereh)
  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker
  • 1 theelepel Conimex Black Vissaus
  • 2 theelepels Conimex Black Knoflook Paste
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels Conimex Black Zoete Dikke Ketjap
  • 1,5 theelepel zout
  • 400 gram ontbeende varkensschouder
  • 150 g wortelreepjes (worteljulienne)
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 theelepels suiker
  • 1 rode peper
  • 6 pistolets
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels korianderblad
  • extra nodig: ovenschaal

Bereidingswijze (voor 6 porties)

Snijd het citroengras in stukken en kneus ze. Meng voor de marinade het citroengras met 1 eetlepel bruine suiker, 1 theelepel vissaus, 2 theelepels knoflook paste, 2 eetlepels sesamolie, 2 eetlepels zoete dikke ketjap, 1 theelepel zout en 1 eetlepel water in een grote kom door elkaar. Marineer het vlees minimaal 2 uur in de marinade.

Verwarm de heteluchtoven voor tot 200 °C. Leg het vlees op een rooster met de ovenschaal eronder. Rooster het varkensvlees ca. 25 min. in de voorverwarmde oven totdat het gaar is. Neem het vlees uit de oven en laat het goed afkoelen.

Maak ondertussen de wortelreepjes aan met 2 eetlepels azijn, 1 eetlepel water, 2 theelepels suiker en een ½ theelepel zout. Meng goed door en laat dit even staan. Snijd de peper in ringetjes.

Snijd het afgekoelde vlees in plakjes. Snijd de broodjes open en bestrijk ieder broodje met 1 eetlepel mayonaise. Verdeel het vlees en de wortelsalade over de broodjes. Garneer de bàhn mi broodjes met de koriander en in reepjes gesneden rode peper.

Serveertip

In plaats van pistolets kun je ook in stukken gesneden stokbrood nemen voor de bàhn mi.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 453,0 kcal
Proteïnes 14,5 g
Suikers 8,6 g
Vezels 2,0 g
Vetten: 26,8 g
- Verzadigde vetten 5,5 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 18,5 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 41,7 mg
Sodium 1.232,6 mg

* 1 portie = 100 g