Het is belangrijk om dagelijks voldoende groenten te eten. Daar zitten namelijk belangrijke bouwstoffen voor je lichaam in!

Met wokken komt dat goed uit. Doordat de groenten in de wok snel verhit en gegaard worden, gaan er vrijwel geen vitamines en andere belangrijke bouwstoffen verloren. Voeg daarbij een woksaus, Wok Paste of een boemboe plus eventueel vlees, vis of garnalen en je hebt een heerlijk groentegerecht.

Secondary Image

Rode peper (Lombok)

Rode pepers zijn vers of gebakken de basis voor sambal. Je kunt verse rode pepers ook klein snijden en wokken. Maar pas op: de pitjes zijn heel heet!

Secondary Image

Limoen

Kleine groene citrusvruchten (familie van citroen) met een friszure smaak. Ze worden in veel Thaise gerechten gebruikt.

 

Secondary Image

Taugé

Taugé zijn de spruiten van gekiemde peulvruchten. Ze zijn rijk aan eiwitten, vitamine B en ijzer. Gebruik ze rauw of heel kort gewokt.

 

Secondary Image

Shiitakes en champignons

Paddenstoelen zoals champignons en shiitakes worden vaak gewokt. Als ze gedroogd zijn, moet je ze wel eerst weken.

Secondary Image

Munt

Vers aromatisch kruid met een frisse pepermuntachtige smaak.

 

 

Secondary Image

Paksoi

Paksoi is een Chinese koolsoort met groene bladen, witte stelen en zachte smaak: een ideale wokgroente. Paksoi bevat bovendien veel vitamine C, ijzer en voedingsvezels.

Secondary Image

Koriander

Verse koriander heeft een frisse, kruidige smaak en wordt vlak voor het serveren vers toegevoegd. Gedroogd koriander wordt ketoembar genoemd.

Secondary Image

Chinese kool

Chinese kool heeft een zoetige smaak en kan uitstekend worden gewokt. Een gezonde, caloriearme groente met veel vitamine C, calcium en eiwit.

Secondary Image

Gemberwortel

Verse gemberwortel is pittig en aromatisch. Verder is het ingelegd, gedroogd (Djahe), of als siroop verkrijgbaar.