2000 jaar geleden was er in China een groot tekort aan brandstof; ook om normaal te koken.

Gelukkig kwam men toen op het briljante idee een bolle pan te maken die op het diepste punt heel heet werd boven een minivuurtje. In die pan deed men dan een scheutje olie, kleingesneden stukjes vlees, verse groenten en kruiden. Zo kreeg men in een mum van tijd een heerlijk gerecht. Bovendien bleek wokken gezonder omdat uit de ingrediënten vrijwel geen vitamines en andere belangrijke bouwstoffen verloren gingen.

De wok is dan ook uitgegroeid tot de pan in de wereldkeuken. Maar natuurlijk is de wok er in de eerste plaats om snel en gemakkelijk allerlei heerlijke gerechten te bereiden. Wokken, ook wel roerbakken genoemd, is een razendsnelle kooktechniek voor alle ingrediënten en gerechten. Wokken doe je uiteraard in een wok, een pan met een holle bodem en hoge randen. Doordat je tijdens het wokken de ingrediënten continu omschept, komen deze in de pan direct aan alle kanten in aanraking met het hete oppervlak, waardoor ze in een handomdraai gaar zijn.

Met de wokolieWok Pastewoksaus, verschillende soorten noodles van Conimex staat er binnen een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel. Wokken is lekker, snel en het is ook nog eens een makkelijke manier om je dagelijkse hoeveelheid groente binnen te krijgen.

Een lekker Aziatisch wokgerecht bereid je in 3 stappen:

1. Bereid de noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking en snijd het vlees en de groenten in kleine stukjes.

2. Verhit 2 el wokolie in een wok, wok hierin het vlees op hoog vuur goudbruin, wok dan de in stukjes gesneden groente 2 min.

3. Voeg Conimex woksaus of Wok Paste toe voor die echte Aziatische smaak en wok de noodles 2 min. mee.