Wok Master in 6 stappen

Wok Master in 6 stappen

Jezelf weleens afgevraagd hoe te wokken of roerbakken? Altijd al het wokken goed willen beheersen? Volg onderstaande stappen en wordt een Wok Master.

 1. Stap 1

  Snijd ingrediënten klein. Hierdoor kunnen ze snel gaar worden. Om er verzekerd van te zijn dat ingrediënten tegelijkertijd gaar zijn, worden bijvoorbeeld worteltjes die een langere kooktijd hebben in kleinere stukjes gesneden dan lente-uitjes met een kortere kooktijd.

 2. Stap 2

  Zet de wok op een wokbrander of op het hoogste vuur van het fornuis. Laat de wok heet worden, voeg een scheutje Wok Olie toe en begin direct te wokken. Door het hoge vuur blijft de wok heet. De ingrediënten raken zo aan alle kanten de hete wok en worden gelijkmatig verhit.

 3. Stap 3

  Voeg vlees, kip of vis en/of groenten aan de hete wok toe. Wokken gaat het best met kleinere hoeveelheden, porties voor zo’n 2, 3 of 4 personen.

 4. Stap 4

  Schep de ingrediënten de hele tijd om met een brede (wok)spatel. Houd het vuur tijdens het wokken de hele tijd hoog.

 5. Stap 5

  Voeg als de ingrediënten knapperig/gaar gewokt zijn, Wok Noedels, Rijstnoedels of rijst toe. Meng de noedels of rijst er voor het gemak met 2 spatels door en wok ze even mee.
  Variatietip: Het is ook lekker om de witte rijst apart bij je wokgerecht te serveren.

 6. Stap 6

  Breng het gewokte gerecht op smaak met bijvoorbeeld Wok Paste, Woksaus, ketjap, sambal etc. en wok nog een paar minuten mee. Serveer en eet smakelijk!

Wokken Noedels