Secondary Image

Stap 1

Snijd ingrediënten kleiner als ze een langere kooktijd hebben. Hierdoor kunnen ze snel gaar worden. Snijd bijvoorbeeld worteltjes in kleinere stukjes dan lente uitjes, dan wordt de wortel sneller gaar terwijl de lente uitjes lekker knapperig blijven!

Secondary Image

Stap 2

Zet de wok op het hoogste vuur van het fornuis of op een wok brander als je die hebt. Laat eerst de wok heet worden, voeg een scheutje wok olie toe en begin te woken!

Secondary Image

Stap 3

Voeg vlees, kip of vis aan de hete wok toe. Bak vlees eerst rondom bruin voordat je de groenten toevoegt om te zorgen dat het goed gaar is, met name kip- en varkensvlees. Wokken gaat het best met kleinere hoeveelheden, porties voor zo’n 2, 3 of 4 personen.

Secondary Image

Stap 4

Schep de ingrediënten de hele tijd om met een brede (wok)spatel. Houd het vuur tijdens het wokken de hele tijd hoog.

Secondary Image

Stap 5

Als de ingrediënten knapperig/gaar gewokt zijn, voeg dan de voorgekookte noedels of rijst toe. Meng deze er voor het gemak met 2 spatels door en wok ze even mee.

 

Variatietip: Het is ook lekker om witte rijst apart bij je wok gerecht te serveren.

Secondary Image

Stap 6

Breng het wok gerecht op smaak met bijvoorbeeld Conimex wok paste, wok saus of wat ketjap of sambal, en wok nog een paar minuten mee. Serveer en eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

 • het-verhaal-achter-street-food - image

  Streetfood is ontzettend populair in Azië en vormt een onderdeel van de cultuur. Locals en toeristen genieten op straat van authentieke pad thai, curry of saté.

  Het verhaal achter street Food
  Het verhaal achter street Food Bekijk Meer
 • Welke rijst bij curry? - image

  Rijst klaarmaken lijkt heel gemakkelijk, maar hier komt nog aardig wat bij kijken. Voordat je rijst kookt vraag je je misschien af ‘hoeveel rijst per persoon’?

  Welke rijst bij curry?
 • Hoe maak je rode curry? - image

  Zo maak je de beste rode curry voor bij jou maaltijden.

  Hoe maak je rode curry?
  Hoe maak je rode curry? Bekijk Meer