De Thaise keuken; wat een inspiratie voor authentieke curry recepten! Thailand is niet alleen een prachtig land, ook de Thaise keuken is niet mis. Overal waar je in Thailand bent ruik je de heerlijke geuren van kruidige specerijen.

In Thailand is eten een belangrijk onderdeel van de cultuur. De Thai eten wel zeven maaltijden op een dag! Dit heeft te maken met de warme temperaturen en het vochtige klimaat. Dat is heel wat vaker dan de drie maaltijden per dag die wij in Nederland eten. Men eet wel kleinere porties.

Over het algemeen worden Thaise smaken geïnterpreteerd als ‘sweet, sour en spicy’. In de Thaise keuken gebruikt men veel verse kruiden en smaakmakers, zoals koriander, gember, rode peper en limoen. Deze smaken komen terug in veel verschillende gerechten, zo ook in de curries.

Een populair Thais gerecht is Pad Thai, dit betekent ‘gebakken op Thaise wijze’. Pad Thai wordt verkocht op letterlijk elke hoek van de straat, in eetstalletjes en restaurantjes. Het is een wokgerecht bereidt met rijstnoedels, eieren, tofu, garnalen, chilipeper, tamarindepasta en vissaus. Het gerecht wordt afgemaakt met limoen en geroosterde pinda’s. 
Je kunt natuurlijk ook experimenteren met Pad Thai. Zo heeft Conimex een eigen Pad Thai ontwikkeld met brede rijstnoedels.

De Thaise keuken is een in Nederland steeds populairder wordende smaak. Dit zie je terug in de hoeveelheid Thaise restaurants, maar ook het aantal Thaise producten in de supermarkt. Dat is natuurlijk niet voor niets, deze heerlijke smaken wil niemand missen!

Thaise curries

Thailand kent veel verschillende curry smaken. De Thaise curries verschillen van heel pittig tot mild, zo is er voor iedereen een geschikte smaak te vinden. De groene curry is pittiger dan de rode. De massaman is weer een stukje milder ten opzichte van de rode curry. Is je curry toch te pittig? Hoe je curry minder pittig kunt maken. Belangrijke Thaise curries zijn:

         

  • Gele curry
  • Paneng curry

Kokosmelk is onmisbaar in de Thaise curries. Daarnaast zijn citroengras en gember erg belangrijk in een curry. Zij vormen een frisse tegenhanger van de kokosmelk. Bij vrijwel alle gerechten wordt Pandan rijst geserveerd. Thailand is rijst export land nummer 1! Ook veel van de in Nederland gegeten rijst is afkomstig uit Thailand.

Onze Thaise curries

Conimex heeft als expert op het gebied van curries een aantal Thaise curries ontwikkeld. Zodat je in Nederland ook kan genieten van deze authentieke smaken, zonder dat je daarvoor naar Thailand hoeft. Onze curry pastes zijn zonder toegevoegde smaakversterkers, kleurstoffen en conserveermiddelen. Ontdek hier onze curries en waan je even in het warme Thailand.